Dacă este adevărat că soarele şi moartea nu pot fi privite în faţă, nu este mai puţin adevărat că în toate timpurile şi pe întreg pământul nenumăraţi muritori au fost fascinaţi de misterele dublului abis – ultralumină – infraumbra – şi le-au scrutat neliniştiţi.
Adevărurile de dincolo de pământ (în speţă, de dincolo de mormânt) nu pot fi cucerite fără rătăciri sau violenţă; ele încep prin a se disimula sub măştile superstiţiei, şi, mai înainte de a-şi dezvălui tainele, îşi iau măsuri care să prevină descoperirea deghizărilor sub care se ascund.
Autorul prezentei lucrări şi-a condus cercetarea asupra concepţiilor referitoare la viaţa postumă nu cu intenţia “de a cântări argumentele de ieri sau de azi cu privire la adevărul cutarei sau cutarei idei concepute de cutare sau cutare om”, ci doar de a expune credinţele “oricui încearcă să creadă cât de puţin într-o asemenea problemă”. Această intenţie a fost realizată derulând, printr-o vastă şi lucidă “panoramă”, imaginile zugrăvite de lumea celor vii despre lumea celor morţi. El a preferat deci “punctului de vedere aparţinând filozofului care discuta şi pledează […] pe cel al istoricului care descrie”.
J.T. Addison – Viata dupa moarte in credintele omenirii.
Editia I.
J.T. Addison - Viata dupa moarte in credintele omenirii.
Recenzii
Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!