Bogat ilustrata. Colectia “Istorie pentu copii”.
Să călătorești în timp este o idee fascinantă pe care unii oameni de știință încearcă să o transforme în realitate. Ar fi desigur extraordinar să urci în mașina timpului ca să vezi luptele gladiatorilor din Colosseum sau să mergi în vizită la regina Cleopatra, să călătorești pe un vapor alături de Cristofor Columb ori să stai de vorbă cu marele filozof grec Socrate.
Dacă mașina timpului n-a fost (încă!) inventată, editura Lizuka Educativ suplinește acest neajuns prin colecția „Istorie pentru copii”, creată special pentru cei mai tineri pasionați de istorie. Ilustrația inspirată și informațiile accesibile despre cele mai strălucite civilizații ale timpului, te poartă în vremuri de mult apuse. Citind cărțile din colecția „Istorie pentru copii”, afli răspunsuri la întrebări interesante: cum a apărut școala, ce mâncau romanii sau cum arăta o casă din antichitate. Este o veritabilă călătorie în timp.
Cuprins:
- Strămoşii grecilor: micenienii şi cretanii
- Cetatea: pe Acropole
- Agora
- Democraţia
- Casa grecească
- Teatrul
- Religie şi temple
- Navele greceşti
- în jurul lumii
- Războaiele
- Inamicii grecilor: perşii
- Alexandru cel Mare
- Ştiinţa şi filosofia
- Jocuri şi olimpiade
- Miturile greceşti
CURIOZITATI DIN GRECIA ANTICA
Încă din Antichitate, flora şi fauna din Grecia, atât de bogate şi de remarcabile, i-au inspirat pe artişti şi au produs admiraţia vechilor greci. O mulţime de plante, cum ar fi zambila, narcisa, trandafirul, măslinul, dafinul, sunt asociate unor mituri antice.
Olimp înseamnă „plin de lumină”. Este cel mai înalt vârf din Grecia (2917 m, aflat între Thessalia şi Macedonia). Acest munte păstrează, se zice, urme ale zeilor care au trecut pe aici.
Filozoful grec Socrate spunea: „Sfatul meu este să te căsătoreşti. Dacă vei avea o nevastă bună, vei fi fericit; dacă nu, vei deveni filosof”.
Deşi se crede că grecii se îmbrăcau în alb, de fapt veşmintele lor erau foarte viu colorate. Bărbaţii evitau culoarea galbenă, rezervată femeilor. Vechii greci obişnuiau să inscripţioneze tălpile încălţărilor; cel mai uzual mesaj era “urmează-mă”.
Gaia Giuffredi, Giorgio Bergamino - Grecii: istorie, cultura, obiceiuri si costume, curiozitati.
Recenzii
Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!